Foto op canvas

Een foto op canvas bestellen

Wil je eens wat anders aan de muur hangen dan een foto in een fotolijst? Een erg leuk alternatief is een foto op canvas bestellen en deze aan de muur hangen! Dit geeft echt een leuk effect en je kunt er alle kanten mee op!

Wat is een foto op canvas? Een foto op canvas bestellen

Canvas is een soort textiel dat gemaakt wordt van hennepvezels. Tegenwoordig wordt er ook vaak katoen of polyester gebruikt om canvas te maken. Het canvas doek wordt op een houten frame gespannen. Dit is de basis voor jouw creatie voor aan de muur. Je kiest een foto die jij op een canvas doek gedrukt wilt hebben. Deze foto wordt vervolgens op het doek gedrukt.

Aan welke eisen moet mijn foto voldoen?

Het is belangrijk dat je een foto kiest die goed scherp is. De resolutie moet ook zo hoog mogelijk zijn. Omdat een foto op canvas in zeer veel verschillende formaten mogelijk is, wordt een foto vaak sterk vergroot. Hoe groter het gewenste formaat van de foto op het doek is, hoe hoger de revolutie moet zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Een goede fotograaf zal je uiteraard kunnen adviseren.

Waar kan ik een foto op canvas bestellen

Er zijn op internet talloze aanbieders te vinden. Het gebruikte materiaal kan verschillen evenals de kwaliteit van het resultaat. Laat je goed informeren en vertel welk resultaat jij wenst. Veel aanbieders bieden ook de mogelijkheid tot het bewerken van je foto. Zo kan je bijvoorbeeld een foto op canvas laten drukken in de sepia-kleuren of zwart-wit.