Genoeg van saaie fotoalbums?

Laat je foto’s eens op een originele manier afdrukken!

Je kunt natuurlijk je foto’s online bestellen als je ze los of in boekvorm wilt laten afdrukken. ( Meer daarover lees je in ‘Online foto’s bestellen’.) Maar, je hebt nog veel meer mogelijkheden om je herinneringen op een leuke manier te laten vereeuwigen. Je weet waarschijnlijk al dat je je foto op een t-shirt of mok kunt laten afdrukken maar daar houdt het bij lange na niet bij op.
We zetten hier een aantal originele ideëen voor je op een rijtje.

Je foto op textiel

Je kent wellicht de mogelijkheid al wel om je foto op een t-shirt af te laten drukken. Zelfs in de ouderwetse fotozaak kon je hiervoor al terecht. Maar wist je dat je in feite je foto op allerlei textiel kunt laten afdrukken? Er zijn websites die je uiteenlopende mogelijkheden bieden: je foto op het beddengoed, je foto op een rolgordijn of zelfs je eigen foto op de boxershort van je vriendje!

Je foto op een taart

Bij verschillende bakkerijen kun je taarten bestellen met je eigen foto afgedrukt op het marsepeinen of fondanten glazuur. Wil je liever je eigen baksels versieren met je eigen foto, dan kun je de eetbare fotoprints online ook los bestellen.

Je foto op een legpuzzel

Je foto op een legpuzzel is een leuk cadeau-idee en net weer even iets anders dan de geijkte foto-in-lijstje. Wat natuurlijk niet betekent dat je de legpuzzel vervolgens niet in kunt lijsten.
Ben je zelf een puzzelfanaat en kun je niet altijd de puzzels vinden die je graag maakt? Dan kun je er dus ook een laten maken met een eigengemaakte foto of een foto die je van internet haalt.

Je foto op je sneakers

Een leuke en redelijk nieuwe optie is om je foto op je sneakers te laten afdrukken. Je kunt deze custom sneakers online maken met behulp van de kant-en-klare ontwerpen of een geüploade foto naar keuze.

Wat betreft al deze mogelijkheden, ben je natuurlijk niet beperkt tot de geijkte portret- en familiefoto’s. Je kunt je tafellaken, je bruidstaart, je placemats, je legpuzzels, je behang, je kleding en wat-al-niet-meer helemaal naar wens maken met bijvoorbeeld mooie foto’s van bloemen, spreuken, schilderijen of patronen. Ben je geen fotografiewonder? Dan kun je ook online op zoek gaan naar rechtenvrije afbeeldingen die je vervolgens als fotoprint kunt bestellen.