Foto’s online bestellen

Bestellen en afdrukken van foto’s via internet

De klassieke fotozaak, waar je met je camera of rolletje naartoe moest om je foto’s af te laten drukken, is langzaam uit het straatbeeld aan het verdwijnen. Degene die je nog aantreft, leveren doorgaans vooral andere diensten zoals (pasfoto)fotografie, productverkoop en advies.
De digitale fotografie heeft de markt definitief veroverd en bijna iedereen kiest voor het gemak van internet waar het aankomt op het bestellen en afdrukken van foto’s.

We vertellen je hier wat meer over de verschillende mogelijkheden om je foto’s online te bestellen.

Online foto’s bestellen: mogelijkheden

– Je kunt uiteraard je foto’s los laten afdrukken om ze thuis zelf in te plakken in een fotoalbum of scrapbook. Wat betreft formaat, glans, decoratie en zelfs vorm zijn de mogelijkheden online eindeloos. Bezoek verschillende websites zodat je weet waar je zoal uit kunt kiezen.

– Een populaire mogelijkheid om online foto’s te bestellen en af te laten drukken, is het maken van een fotoboek. Ook hierbij zijn de mogelijkheden talrijk. Sommige websites bieden layouts waarin je eenvoudig je foto’s kunt uploaden; andere hebben functies waarmee je je eigen creativiteit volledig de vrijheid kunt geven.

– Als je je foto’s wilt laten afdrukken, dan zijn er nog andere mogelijkheden dan de klassieke foto of boekvorm. Over de verschillende mogelijkheden vertellen we je meer in ‘Genoeg van saaie fotoalbums?’ enJe foto op canvas’.

Online foto’s bestellen: tips

– Wil je een online fotoalbum maken om dit later te laten afdrukken als fotoboek, dan zijn er talloze aanbieders bij wie je daarvoor terecht kan. Neem de tijd om die aanbieders goed met elkaar te vergelijken. De mogelijkheden en de prijs zijn niet overal hetzelfde. De ene aanbieder heeft talloze mogelijkheden om je foto’s te bewerken en te plaatsen in uiteenlopende layouts. Een ander heeft misschien niet zoveel mogelijkheden en kan geen hardcover fotoboek leveren maar is wél een stuk voordeliger.

– Ook voor het bestellen van losse foto’s geldt hetzelfde. De verschillende aanbieders zijn de laatste jaren als paddestoelen uit de grond geschoten. Bedenk van tevoren aan welke eisen je foto’s moeten voldoen zodat je een gerichte vergelijking kunt maken. Door alles goed uit te pluizen kun je al gauw heel wat euro’s besparen.

– Omdat je je foto’s digitaal aan moet leveren, heb je bovendien de mogelijkheid ze eerst te bewerken voordat je ze laat afdrukken. Je hoeft daarbij niet meteen te denken aan het uitgebreid photoshoppen van je taille; ook een kleurcorrectie of aanpassing van schaduwen kan een mooier beeld opleveren. Er bestaan verschillende programma’s en het loont zeker de moeite hier eens mee te experimenteren.