Trouwerij als herinnering

De trouwdag wordt door vele gezien als een hoogtepunt: een dag om niet te vergeten. Het is de dag waarmee je de liefde bezegeld en vereeuwigd, met een trouwring als symbool voor deze belofte. Vooraf wellicht een verlovingsring of een ander sieraad, zoals een armband of ketting voor de man en vrouw. Voorheen was het een gewoonte om een identieke gouden ring aan elkaar over te dragen tijdens de trouwerij. Nu is het een trend om juist een ring aan elkaar te geven dat bestaat uit een combinatie van materialen, zoals een ring bestaande uit een combinatie van goudsoorten met een deel platina erin verwerkt. Voor de vrouw een sieraad bekleed met bijv. een diamant of meerdere kleine zirkonia stenen.

Foto van de trouwdag

trouwerij fotoAls herinnering aan de bruiloft wil je foto’s of een film hebben waarmee je de herinneringen kunt oproepen van deze prachtige trouwdag. Daarbij is het verstandig een professioneel fotograaf of cameraman in te huren. Om te beoordelen of een dergelijke professional ook daadwerkelijk deskundig is in zijn vak, kan je zijn portfolio bekijken en naar referenties vragen. Je wilt tenslotte dat je dag mooi wordt vastgelegd. De prijzen voor een fotograaf of cameraman verschillen enorm. Hou er rekening mee dat je kan onderhandelen over de vraagprijs. Er is tenslotte een overvloed aan professionals, er is dus keuze genoeg. Een extra optie voor een filmische of fotografische vastlegging van de dag is door gebruik te maken van een photobooth of een polaroid fotograaf. De photobooth is een kast met een filmcamera erin. Vrienden, kennissen, collega’s en familieleden die je hebt uitgenodigd kunnen een boodschap voor je achterlaten op film. Ze kunnen zich versieren met allerlei leuke attributen, zoals hoed, snor, feestmuts o.i.d. Met een polaroid fotocamera kun je direct foto’s uitdraaien, zoals vroeger gebeurde. Het leuke hiervan is, dat een polaroid camera mobiel is, je hebt alleen iemand nodig die leuke foto’s kan maken van de genodigden. Je geeft de genodigden een direct herinnering mee op foto.

Verder kan je de genodigden een bericht laten schrijven over jullie, als echtpaar, waarna alle berichten gezamenlijk in bijv. een houten versierde krant gedaan wordt. Op deze manier kan je het krat ook gebruiken als zitting of gewoon opbergen op zolder. De bedoeling is dat je het pas open maakt na een afgesproken termijn van bijv. 10 of 25 jaar. Alle zaken in combinatie met elkaar dragen bij aan het oproepen van een herinnering, over die ene trouwdag tussen jou, jouw partner, genodigden en eventuele kinderen.