De kunst van bruiloft fotografie

Fotografie is een kunst die van de huwelijksfotograaf eist dat hij hem onder de knie krijgt met voldoende precisie, techniek en de juiste uitrusting. Hier vindt je snelle tips voor trouwfotografen om veelvoorkomende fouten te voorkomen.

Voor de bruiloft

  • Controleer je materiaal: Haal je materiaal tevoorschijn en denk na over het volgende: welke lenzen zal ik gebruiken in het geval van helder of dof licht; of de batterijen van de camera volledig zijn opgeladen en of de geheugenkaart voldoende ruimte heeft om honderden foto’s op te slaan. Vergeet niet om twee camera’s mee te nemen.
  • Scout de locatie: Als je een goede huwelijksfotograaf wilt zijn, neem dan gedisciplineerde de tijd om de locatie van het huwelijk te verkennen, zodat je optimaal voorberid bent voor alle vormen van lichtinval! Scouting helpt ook bij het bepalen welke gebieden goed zijn om een ​​aantal positie-opnamen te hebben en hoe het licht in het spel zal komen.
  • Ontmoet de gezinsleden om hun verwachtingen beter te begrijpen: Om het huwelijksproces beter te begrijpen, is het verstandig om een ​​aantal familieleden te ontmoeten nadat je klaar bent met het verkennen van de locatie. Het zou ook mooi zijn als je de kans krijgt om het paar te ontmoeten om eventuele verzoeken in te willigen of verwachtingen in te stellen.

Tijdens de bruiloft

  • Blijf bewegen: Zorg dat je comfortabele schoenen draagt, want je zult snel rondlopen om alle events, rituelen en momenten vast te leggen.
  • Zorg voor de juiste achtergrond: Zorg ervoor dat de familieleden glimlachen tijdens een groepsfoto en terwijl je zich concentreert op details, vergeet niet te controleren of het paar niet in de flitsen kijkt. Ook moet de achtergrond rustgevend zijn voor de ogen en niet glanzen.

Na de bruiloft

  • Haast je niet om de trouwvideo en foto’s af te leveren:  Waarom? Zodat je de hele slechte kunt verwijderen. Ik weet dat ik eerder heb genoemd dat je niet moet beslissen welke foto’s je moet verwijderen, maar in dit geval hebben we het over foto’s die gewoon slecht waren. Neem je tijd (niet meer dan 24 tot 36 uur) en stuur de foto’s naar de familie. Als ze eerst om de digitale kopieën vragen, geef dan een teaser en de rest van de foto’s met het fysiek album.
  • Bewaar wat voor je website portfolio: Je hebt een bedrijf, dus het is een slimme beslissing om wat foto’s op te slaan voor gebruik terwijl je je service aan iemand anders aanbiedt en deze op je professionele portfoliowebsite laat zien.